پادکست فارسی
پادکست فارسی
امروزه افزایش سهولت دسترسی به تجهیزات مورد نیاز برای ساخت پادکست فارسی و همچنین تنوع موضوع در تولید محتوا، بهار پادکست فارسی را به همراه داشته است. رشد کانالهای پادکست فارسی دلیل محکمی برای افزایش میزان محبوبیت و اثرگذاری آن در فضای رسانهای است. لذا بسیاری از فعالان حوزه دیجیتال این رسانه را در کنار شبکههای اجتماعی به شمار میآورند. در ادامه به بررسی جایگاه پادکست در جهان، مزایای شنیدن پادکست از اپلیکیشنهای پادکست و همچنین معرفی برخی از اپلیکیشنهای پادکست میپردازیم.
جایگاه پادکست در جهان
شاید مهمترین دلیل موفقیت پادکستها در جذب مخاطب، افزایش بازدهی در استفاده از زمان باشد. شنوندگان پادکست میتوانند در زمانهایی مثل رانندگی و یا در مسیر رفتوآمد به محل کار و… با گوش دادن به یگ پادکست مفید، ارزش افزوده منحصربهفردی را برای خود ایجاد کنند. مطابق تحقیقات انجام شده، هماکنون (نیم دوم سال 2019) بیش از 700,000 پادکست فعال در سراسر جهان وجود دارد و تعداد اپیزودهای ضبط شده نیز به بیش از 29 میلیون رسیده است. این آمار زمانی بیشتر مورد توجه واقع میشود که یادآور شویم طبق گزارش ارایه شده در Apple at WWDC 2018, در سال گذشته تعداد پاکستهای فعال 550.000 و تعداد اپیزودها نیز 18,5 میلیون بوده است. همچنین بیشترین گروه سنی علاقهمند به پادکست در بازه سنی 25 تا 34 سال قرار دارند و از لحاظ سطح تحصیلات نیز دارای تحصیلات عالی هستند.
مزایای استفاده از اپلیکیشنهای پادکست چیست؟
اگرچه این امکان وجود دارد که از طریق شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای پیامرسان مثل تلگرام و… نیز به محتوای یک پادکست دسترسی داشت، اما برای گوش کردن به پادکستها بهتر است از اپلیکیشنهای مخصوص این کار که در اصطلاح Pod Catcher نامیده میشوند، استفاده نمایید. اپلیکیشنهای پادکست دارای مزایای منحصربهفردی هستند که در نرمافزارهای رایج پخش موسیقی به سختی پیدا میشوند. پس از نصب یک اپلیکیشن پادکست به طور معمول شما از امکانات زیر برخوردارد خواهید بود:
• دسترسی راحت و منظم به پادکست موردعلاقه
• مطلع شدن از قسمتهای جدید
• تنظیمات کاربردی مثل تغییر سرعت پخش
• حذف صدای پسزمینه از صدای گوینده (بولد کردن صدای گوینده)
• ردکردن فضاهای خالی
• تایمر خاموشی
• به یاد سپاری زمان قطع شدن پخش پادکست
معرفی برخی از اپلیکیشنهای پادکست برای گوشیهای اندرویدی و آیفون
کست باکس (Cast Box)
یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای رایگان برای گوش دادن به پادکست، در هر دو سیستمعامل اندروید و iOS، اپلیکیشن کستباکس است. با استفاده از کستباکس میتوانید به راحتی پادکستهای فارسی و خارجی موردعلاقه را دنبال کنید و یک پادکست یا لیستی از پادکستهای موردعلاقهتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.
اُورکست (Overcast)
تغییر سرعت هوشمند، افزایش حجم و کیفیت صدا، ضبط و فیلتر پادکست، سه ویژگی مهم در اپلیکیشن اُورکست هستند. در این اپلیکیشن به راحتی میتوانید بخشهای گوناگون محیط کاربری را متناسب با سلیقه و نیاز خود شخصیسازی کنید و از یک اپلیکیشن کاملا اختصاصی شده لذت ببرید. اُورکست در تمامی محصولات اپل که دارای سیستمعامل iOS هستند از جمله ساعت هوشمند اپل اجرا میشود. برای استفاده از Overcast نیازی به پرداخت هزینه نیست اما در نسخه رایگان تبلیغات سایر پادکستها به شما نشان داده خواهد شد.
گوگل پادکست (Google Podcast)
یک اپلیکیشن رایگان بسیار کاربردی با رابط کاربری آسان و کم دردسر برای کاربران اندروید. از جمله امکانات گوگل پادکست، به یاد سپاری زمان قطع شدن پخش پادکست است. نحوه عملکرد این ویژگی بدین صورت است که اگر اپیزود پادکستی رو متوقف کرده باشید، و سپس دوباره آن فایل را پخش کنید، بازپخش از چند ثانیه پیش از زمان توقف شروع میشود. به این ترتیب دیگر نیازی نیست مجدد از ابتدا به پادکست گوش کنید و یا به دنبال پیدا کردن زمانی باشید که پخش را متوقف کرده بودید. همچنین با سینک کردن اکانت گوگلپادکست و جیمیل در تمامی دستگاههای اندرویدیتان به به اطلاعات خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال بخشی از یک پادکست را در گوشی اندرویدی و ادامه آن را در تبلت خود گوش میکنید.
اپلیکیشن پادکست اپل (Apple Podcast)
این اپلیکیشن به صورت پیشفرض بر روی محصولات شرکت اپل که از سیستمعامل iOS استفاده میکنند مثل گوشیهای آیفون و تبلتهای آیپد نصب شده است. ویژگیهای زیر از مهمترین ویژگیهای اپل پادکست هستند:
• قابلیت تنظیم سرعت پخش
• پرش ۱۵ ثانیهای
• مدیریت پخش پادکستها
• قابلیت ذخیره اپیزودها
اسپاتیفای (Spotify)
اگرچه کاربری اصلی این اپلیکیشن پخش فایلهای موسیقی است اما اسپاتیفای اخیرا توانسته در زمینه پادکست نیز عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. علاقهمندان به اسپتیفای میتوانند این اپلیکیشن را بر روی سیستمعامل اندروید و iOS نصب کنند. اما به خاطر داشته باشید که در نسخه رایگان اسپاتیفای با محدودیتهایی مثل عدم امکان گوش دادن به فایلها در حالت آفلاین و … مواجه خواهید بود.
بریکر (Breaker)
Breaker تلفیقی از یک برنامه پادکست و یک شبکه اجتماعی است. در Breaker میتوانید ببینید که دوستانتان به چه پادکستهایی گوش میدهند. این اپلیکیشن دارای پلنهای دسترسی رایگان بوده و در هر دو سیستمعامل اندروید و iOS ارایه شده است.
انکر (Anchor)
انکر یک اپلیکیشن پخش پادکست و البته یک سرویس میزبانی حرفهای برای آپلود آن است. با استفاده از این سرویسدهنده پس از آپلود فایل، پادکست شما در سرویسهای پخش، مانند آیتونز و گوگل پادکست نیز منتشر میشود. اما وجه تمایز انکر، عملکرد آن به عنوان یک وبلاگ صوتی و یا یک ایستگاه رادیویی است. پادکستهای انکر به صورت موقتی بوده و پس از بیست و چهار ساعت حذف میشوند، مگر اینکه آنها را تبدیل به اپیزود کنید تا به صورت دایمی در آرشیو انکر باقی بمانند. انکر دارای پلنهای دسترسی رایگان بوده و در هر دو سیستم عامل اندروید و iOS ارایه میشود.
رادیو پابلیک (RadioPublic)
یک اپ زیبا که در هر دو سیستمعامل اندروید و iOS کار میکند. رادیو پابلیک رایگان است و برای استفاده از آن نیازی به ساخت حساب کاربری ندارید. از جمله ویژگیهای رادیو پابلیک، دسترسی آفلاین به پادکستهای انتخاب شده، قابلیت اضافه کردن RSS خصوصی و انتقال فایل با OPML است. همچنین پشتیبانی خوب تیم توسعهدهنده از دیگر ویژگیهای این اپلیکیشن پادکست است.
پادبین (Podbean)
Podbean نه تنها یکی از بهترین اپلیکیشنهای پادکست است. این شرکت همچنین در زمینه ارایه سرویسهای میزبانی پادکست نیز فعالیت میکند. کار با پادبین بسیار ساده است و به همین دلیل باعث شده است که در بسیاری از رتبهبندیها به عنوان یک اپلیکیشن 5 ستاره معرفی شود. دانلود اتوماتیک قسمت های جدید، تنظیم سرعت، حذف و مکث از جمله امکانات پایه یک برای اپلیکیشنهای پادکست هستند که پادبین نیز از آنها برخوردار است. ویژگی دیگر این اپلیکیشن تعداد قابل توجه پادکست فارسی ثبت شده در آن است. پادبین به صورت رایگان و برای هر دو سیستمعامل اندروید و iOS ارایه شده است.
معرفی 2 اپلیکیشن محبوب برای مدیریت و گوش دادن به پادکست فارسی
ناملیک (Namlik)
ناملیک یک اپلیکیشن برای گوش کردن به پادکستهای فارسی است. این اپلیکیشن با بهرهمندی از یک تیم حرفهای به صورت روزانه مطالبی را که از وبسایتهای گوناگون جمعآوری شدهاند در قالب محتوای صوتی به کاربران خود ارایه میکند. برخی از امکانات اپلیکیشن پادکست ناملیک به صورت زیر است:
• ساخت لیست پخش
• دنبال کردن کانال مورد علاقه
• دانلود پادکستها و پخش به صورت آفلاین
• امکان ادامه پخش پادکست از زمان توقف
اپلیکیشن ناملیک در حال حاضر تنها برای سیستمعامل اندروید ارایه میشود.
شنوتو (Shenoto)
به طور کلی شنوتو یک بستر نرمافزاری برای انتشار و خرید محتوای صوتی به ویژه پادکست فارسی است. در حال حاضر بیش از چندین هزار دقیقه محتوای صوتی به صورت کتاب صوتی و پادکست فارسی در شنوتو وجود دارد. محتوای صوتی شنوتو بسیار متنوع بوده و طیف وسیعی از موضوعات مثل پادکستهای مدیریت و کارآفرینی تا مباحث مربوط به سلامت و سبک زندگی را شامل میشود.
اگر اپلیکیشن دیگری به نظرتان میرسد که لازم است به این مقاله اضافه شود لطفا با ما درمیان بگذارید …